Pinterest Hidden Image

Fighting the Big Virus:

Trinka, Sam, and Littletown Work Together

(Finnish Version)

23.6.2020
TrinkaSamin story finnish cover scaledPin
TrinkaSamin story finnish cover scaled

Tämä arina kehitettiin auttamaan pieniä lapsia ja heidän perheitään aloittamaan keskustelu heidän kokemuksistaan ja tunteistaan, jotka liittyvät COVID-19-epidemiaan ja tarpeeseen viettää aikaa kotona. Tarinassa koronavirus leviää Pikkukaupungissa aiheuttaen muutoksia kaikkien elämään.

Tarina auttaa perheitä puhumaan:
  • COVID-19
  • Keinoista, joilla perheet ja yhteisöt toimivat yhdessä pysyäkseen turvassa virukselta
  • Perheen ja yhteisön voimavaroista
  • Lasten ja aikuisten tavallisista haasteista ja reaktioista
  • Tavoista, joilla perheet voivat tukea lapsia ja toisiaan
  • Meidän vahvasta kiitollisuudestamme ensilinjan työntekijöille

Toivomme, että tämä tarina auttaa perheitä puhumaan omista kokemuksistaan ja tarinoistaan, vaikeista ja hyvistä ajoista, ja yhdessä olemisen tavoista. Toivomme myös, että tämä tarina auttaa aikuisia tuntemaan olonsa vähemmän yksinäisiksi.

Tämän tarinan lisäksi on olemassa erillinen liitännäiskirjanen, joka sisältää kysymyksiä, joita lapsilla voi olla. Vanhemmat voivat käydä liitännäisvihkosen läpi, ja valita, mitä sivuja he haluavat käydä läpi lastensa kanssa, yhdessä tarinan kanssa. Liitännäiskirjasta voi käyttää myös yksinään, ilman tarinaa. Vanhemmille on olemassa oma vanhempain opas. Voit ladata nämä tiedostot erikseen tai yhdessä.

HUOM: Jos koet, että tämä tarina on hyvin hyödyllinen ja haluaisit auttaa meitä kääntämään sen jollekin muulle kielelle, klikkaa yllä olevaa kuvaa hiiren oikealla painikkeella.

Klikkaa kuvaa esikatsellaksesi, ja vihreitä nappeja ladataksesi tiedoston.
Liitännäiskirjanen
Vanhempain opas
Yhteistiedosto

Kiitokset

nctsn partner logo300ppi JPEG
IHF PNG high res 1

Tämän tarinan kehittämistä tuki oaltaan Irving Harris-säätiö ja avustukset, jotka myönnettiin Kalifornian yliopiston (San Francisco) varhaisen traumatisoitumisen -hoitoverkostolle (ETTN), sekä kansainväliselle lasten traumaattisen stressin verkostolle (NCTSN), päihteiden väärinkäytön ja mielenterveyspalvelujen hallinnolta (SAMHSA), Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriöltä (HHS).

Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat tekijöiden näkemyksiä, eivätkä ne välttämättä vastaa SAMHSA:n tai HHS:n näkemyksiä.

Erityiskiitokset:

Kiitokset Mia Huolmanille, Soili Poijulalle, ja Tapio Hallalle suomennoksesta, sekä Klas Backholmille ja Lasse Jaloselle teknisestä toteutuksesta, Raiden Ippen.

Kiitokset Suomen psykotraumayhdistyksen hallituksen jäsenille Mia Huolmanille, Soili Poijulalle, ja Tapio Hallalle suomennoksesta, sekä Klas Backholmille ja Lasse Jaloselle teknisestä toteutuksesta. Suomen psykotraumayhdistykseen pääset tutustumaan tässä osoitteessa: https://psykotrauma.fi/tiedotteet/uusi-covid-tukimateriaali-lapsiperheille/

1